Hækplanter

Med hækplanter kan du skabe et perfekt grønt hegn, der giver dig en masse privatliv på en naturlig måde. På denne side finder du nyttige oplysninger om hovedtyperne af hækplanter, der bruges til at lave et grønt hegn.

 

Typer af hækplanter

 

Der er mange typer hækplanter, men ikke alle hække er lige velegnede til brug som et hegn. I oversigten nedenfor finder du et antal af de mest populære typer af hækplanter og deres fordele.

 

Almindelig bøghæk (Fagus Sylvatica)

 

Bøghækket (må ikke forveksles med en hornbjælke) er uden tvivl en af ​​de mest populære typer af hække. Den vokser relativt hurtigt, kræver ikke for meget vedligeholdelse og bevarer også sine blade om vinteren, så privatlivets fred er garanteret. Der er grønne og røde bøghække, og begge typer kræver den samme vedligeholdelse. Den røde bøghæk har et mere luksuriøst udseende, men er meget dyrere.

 

Hornbeam (Carpinus Betulus)

 

I modsætning til bøghækket taber hornbjælken bladene om vinteren, men har den fordel, at den stiller mindre krav til underlaget. Selv langvarig fugtig jord (ler / lerjord) er ikke noget problem for hornbjælken. En hornbjælke har en noget tættere vegetation end en bøghæk og har en anden type blad. Hvis privatliv ikke er et problem, er disse hækplanter et godt valg!

 

Barberhæk (Taxus baccatta)

 

Barlind er en hårdfør nåletræsart, der er meget populær som havehegn på grund af dets dekorative udseende. Det kan vokse meget højt, er ikke for svært at vedligeholde og kan plantes i fuld sol eller skygge. Barsk er en giftig plante, og du bør bestemt tage højde for dette, hvis du har små børn, kæledyr eller husdyr. Denne type hækplanter giver meget privatliv hele året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *