Farlige planter til børn og dyr

En have fuld af smukke planter og blomster er meget rart for øjet, men med børn eller dyr kommer andre faktorer også i spil, såsom sikkerhed i haven. For at sikre, at børn og dyr frit kan komme ind i haven, er det godt at vide, hvilke planter der er farlige. Vi har opført en række almindelige farlige planter.

Vedbend
Vedbend bruges ofte til subtilt at skabe et hegn i haven, eller det er pænt som dekoration, men denne plante kan forårsage ubehagelige reaktioner. Bærene er giftige for alle typer vedbend og kan endda forårsage koma med stort indtag. Dog er fugle ikke generet af dette og elsker det endda! For vedbenssorterne Hedera Helix og Schefflera kommer andre effekter i spil. F.eks. Kan bladene fra Hedera Helix forårsage overdreven spyt, diarré, mavesmerter og opkastning hos kæledyr, og bladene fra Schefflera forårsager en brændende fornemmelse i munden og synkebesvær.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *